· Dilin konuşma, dinleme, okuma ve yazma olmak üzere dört becerisi vardır. Bunların en önemlisi -bence- yazmadır. Çünkü yazmak, bir iç konuşmadır ve konuştuğumuzu kendimiz de dinleriz. Yazmak aynı zamanda okumaktır. Biz yazarken, yazdıklarımızı da okuruz. Dolayısıyla yazarak çalışmayı alışkanlık haline getirmek gerekir.
· Hemen hemen tüm isimlerin çoğulları vardır. Arapça bazı isimlerin çoğulları düzenli, bazılarının çoğulları ise düzensizdir. Şu halde isimlerin anlamlarını, çoğulları ile birlikte ezberlenmelidir.
· Fiillerin anlamları, kullanımları ile birlikte öğrenilmelidir. (Nesne alır mı? Nesnesini direkt mi, bir harf-i cerle mi alır?)
· Metin işlenirken, kelime grupları ve cümle öğeleri üzerinde durulmalıdır.
Arap Dilini öğrenmek isteyenler:
· Derslerinize Günlük ve Haftalık olarak çalışınız. Günlük olarak işlenen konuları tekrarlayınız ve ertesi gün işlenecek dersleri okuyunuz. Haftalık olarak, hafta içinde işlenen tüm konuları tekrarlayınız. Unutmamak için tekrarlamak gerekir.
· Gayretlerinizin ve yaptığınız tüm çalışmaların olumlu sonuç verebilmesi için cümleler kurmaya çalışınız. Cümle kurabilmek için mümkün olduğu kadar çok kelime ezberlemeniz gerekir.
· Aklınıza gelen her tür cümleyi değil, size öğretilen kuralları/ üslupları/ yapıları tatbik edebileceğiniz cümleler kurunuz.
· Türkçe en azından kelime türlerini, kelime gruplarını ve cümle öğelerini öğreniniz. Kendi dilinde neyi ve nasıl söyleyeceğini bilmeyen, bunu, başka bir dille gerçekleştiremez.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder